Selecteer een pagina

Het is alweer bijna 2017. Tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar! Veel mensen kiezen voor de jaarwisseling voor één of meerdere goede voornemens. Ik ben vorig jaar gegaan voor een thema ipv een voornemen, dat is zo goed bevallen dat ik het graag deel!

Terugblik

Eind vorig jaar besloot ik dat mijn thema voor 2016 vitaliteit moest zijn. Eigenlijk meer omdat goede voornemens zo’n groot afbreukrisico hebben, dan dat ik echt had nagedacht over het concept thema.
Al voor de jaarwisseling bleek dat ik met het kiezen van dit thema direct keuzes maakte die anders een goed voornemens zou zijn, met alle afbreukrisico’s van dien. Zo realiseerde ik me dat bij vitaliteit als thema voor 2016, roken echt niet paste. De rest van het jaar heb ik geen sigaret meer aangeraakt. Bij vitaliteit hoort voor mij ook bewust eten, sporten en zorgen voor een balans tussen spanning en ontspanning.
Gedurende het jaar is het heel eenvoudig om mezelf te herinneren aan het thema. Daardoor wordt is het geen strenge regel waar ik me aan moest houden, omdat het anders ‘mislukt’ was. Het is gewoon iets waar ik bewust aandacht voor had.

Vooruitblik

Het succes van het thema vitaliteit zet ik graag voort in 2017. Daarnaast heb ik een nieuw thema gekozen en dat is: aandacht voor vriendschappen. Ik merk dat ik mezelf vaak veroordeel, als ik weer eens een verjaardag ben vergeten of wel geboortekaartjes heb gekocht, maar vervolgens nooit op de bus heb gedaan.. Met het thema aandacht voor vriendschap hoop ik hier een positieve draai aan te geven. Ik heb deze week een verjaardagskalender gekocht, zo’n echte die je op kunt hangen. Zie, zo werkt het dus 😉

Gelukkig werken

Op werkgebied staan er voor mij veel mooie dingen te gebeuren in 2017. Zo heb ik besloten om te stoppen als interim communicatieadviseur en full time als werkgeluk deskundige organisaties en medewerkers te gaan helpen met gelukkig werken. Werk waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen!

De eerste presentaties zijn gegeven en begin van het jaar begint met een teamcoachingsessie met een groep leuke mensen. Ik heb er zin in!

Wat wordt jouw thema voor 2017?

Ik ben benieuwd of jij ook een thema hebt waar je in 2017 extra aandacht voor hebt!
Wordt werkgeluk jouw thema voor komend jaar? Ik kan je erbij helpen. Neem gerust contact met mij op, om een strategie gesprek in te plannen.

Wil je geen artikel meer missen, ik stuur je met plezier een bericht over nieuwe blogs en artikelen www.kristadewolff.nl/blog

Fijne jaarwisseling en alle geluk in 2017!

Deel dit bericht