Selecteer een pagina

 

Verantwoordelijkheid voor werkgeluk, het is iets waar veel organisaties mee worstelen. Regelmatig krijg ik de vraag ‘bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor werkgeluk eigenlijk, bij de werkgever of bij de medewerker zelf?’

In het antwoord kan ik kort zijn.

 

“Gelukkig zijn in je werk is eigen verantwoordelijkheid”

 

Regelmatig zijn er mensen die reageren met:

 

Ja, maar als mijn manager mij altijd laat overwerken en er nooit waardering voor geeft, dan kan ik daar toch niks aan doen?

 

Er zijn zoveel dingen die iemand kan doen, om met deze situatie om te gaan

  • Aangeven dat je het fijn zou vinden om meer waardering te krijgen.
  • Besluiten niet meer over te werken
  • Een andere baan zoeken
  • Jezelf de waardering geven
  • Je kunt ook niets doen en daar dan wel bewust voor kiezen.

 

Eigen verantwoordelijkheid biedt perspectief

Wanneer iemand dit inziet, ontstaat er ruimte om actie te nemen om te zorgen dat dingen verbeteren en ook om nee te zeggen tegen dingen die niet bijdragen aan (werk)geluk.

 

Ik zie in organisaties regelmatig dat mensen de verantwoordelijkheid buiten zichzelf leggen. Dit leidt ertoe dat iemand een passieve houding aanneemt en waarschijnlijk geen stappen zet om de situatie te veranderen. Het kan resulteren in klagen en mopperen tegen collega’s. Klagen is helaas erg aanstekelijk en helemaal niet bevorderlijk voor een constructieve werksfeer.

 

Faciliteren door de organisatie

 

Vanuit het bedrijf kan wel gefaciliteerd worden dat medewerkers meer zelf verantwoordelijkheid nemen, door aan persoonlijk leiderschap te werken. Voor leidingevenden is het dan ook zaak om mensen hierin te stimuleren. Het vraagt vertrouwen om mensen de ruimte te geven om zelf met oplossingen te komen.

In een bedrijfscultuur die sterk gericht is op controle, zullen leidinggevenden zelf ook bewust aan hun persoonlijk leiderschap moeten werken. Zodat er op die manier een sfeer kan ontstaan, waarin mensen zich veilig voelen en het vertrouwen krijgen dat het ok is om eigen beslissingen te nemen.

 

Training werkgeluk

 

In mijn trainingen gaan we hiermee aan de slag. Na afloop is iedereen zich bewust van eigen aandeel in werkgeluk en heeft tools om hier persoonlijk leiderschap in te nemen. Het geeft zelfzicht en je weet wat voor je werkgeluk werkt en wat je (onbewust) belemmert.

 

Over Krista

Ik help mensen en organisaties werk te maken van geluk. Vanuit een positieve mindset is het veel eenvoudiger om succesvol te zijn in je werk. Ik heb veel ervaring als interim-adviseur bij grote organisaties en ben opgeleid als Gelukkig Werken (team) coach. Al jaren verdiep ik me in wat mensen gelukkig maakt in hun werk en help ik ze hierbij. www.kristadewolff.nl

Ook op social media deel ik regelmatig inspiratie en werkgeluk tips. Laten we connecten op Linkedin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht