Selecteer een pagina

In de auto terug naar huis, achter mij wordt het industriële terrein van ‘De Fabrique’ kleiner. Ik besef me nu pas, dat ik best heb geworsteld met de inhoud van de lezing. Gelukkig ben ik bij mezelf gebleven en heb ik daarmee iedereen iets waardevols mee kunnen geven.

Lezing op het Koffie & Thee Congres

Begin deze week was het Nationale koffie dag en gaf ik een lezing op het Koffie & Thee Congres. Een congres waar 150 facilitair managers en inkoop adviseurs voor waren uitgenodigd. Het thema ‘Hou bedient en behoudt u gelukkige medewerkers’.

Ik weet dat de termen (werk)geluk en tevredenheid vaak door elkaar gebruikt worden. Ook in relatie met koffie op het werk. Hoe erg kan het zijn, zal je denken. Maar juist dit onderscheid is enorm belangrijk. Het is aan de werkgelukdeskundigen binnen het jonge vakgebied, om te helpen dit onderscheid duidelijk te maken.

Ik heb het mijn lezing verwerkt en in de auto terug besloot ik om hier ook een blog over te schrijven.

Tevredenheid vs Werkgeluk

Heel kort, tevredenheid gaat over het oordeel dat je hebt over omstandigheden buiten jezelf om. Terwijl werkgeluk gaat over het gevoel dat je hebt op je werk. Wanneer je werk bijdraagt aan een goed gevoel, bij jezelf en bij een ander. Als handvat voor onderzoek kun je drie aspecten van Gelukkig Werken onderscheiden: plezier, voldoening en zingeving.

Tevredenheidsonderzoek

Om de welbekende medewerkers tevredenheidsonderzoeken als voorbeeld te nemen. Hier wordt in veel organisaties een keer per jaar of eens in de twee jaar een survey voor uitgestuurd aan alle collega’s. Hen wordt gevraagd hoe zij denken over zaken als: hun leidinggevende, voorzieningen, ict, kantooromgeving en bijv. mate waarin ze invloed hebben op het beleid van de organisatie. Bij veel organisaties is het grootschalige onderzoek en uitkomst het doel op zich. De opdracht komt vanuit de top van de organisatie. Er wordt vaak heel veel uitgevraagd en wat er met de uitkomsten wordt gedaan, is voor veel medewerkers onduidelijk. Over dit proces op zich zijn veel mensen al ontevreden.

Werkgeluk

Shawn Achor is een positief psycholoog, die aan Harvard onderzoek heeft gedaan naar geluk. Hij is hier op bezoek bij Google, het bedrijf dat bekend staat om de optimale omstandigheden die leiden tot medewerkerstevredenheid. In de video legt uit hij onder geluk verstaat en wat niet.

Zoals jij in deze video ziet, pleit hij ook voor meer begrip rondom de definitie van geluk. Het faciliteren van zaken als koffie, goed of slecht, draagt bij aan tevredenheid. Om de bijdrage van koffie aan werkgeluk te bepalen kun je onderzoeken of het invloed heeft op plezier, voldoening en zingeving. Dit is wat ik voor de lezing op het Koffie & Thee Congres heb gedaan.

Ik hoop jij dat hiermee wat helderheid hebt gekregen, zodat je de termen minder snel door elkaar zult gebruiken!

 

 

Deel dit bericht