Selecteer een pagina

…vegetarisch eten. Toen ik me afgelopen zondag realiseerde dat we eigenlijk onbewust voor een vegetarische maaltijd hadden gekozen, bedacht ik me dat het een interessant experiment zou zijn om een week bewust vegetarisch te eten. Nieuwsgierig naar wat er ontstaat als je er bewust voor kiest om vlees uit je dieet te schrappen.

“Het levert interessante gesprekken op met collega’s”

Ik ben nu al enthousiast! Het levert namelijk hele interessante gesprekken op met collega’s, daarnaast ben ik er van alles over aan het lezen. Voel ik me beter en doordat ik me beter voel, lijken andere dingen ook beter te gaan. Mijn rondje hardlopen bijvoorbeeld, ging vandaag echt mega goed, 5km lang!

Gelukkig werken

In de trein terug uit Den Haag raakte ik geïnspireerd door de gelijkenis die ik plotseling zag met gelukkig werken en dit specifieke voorbeeld van bewust vegetarisch eten. Voor veel mensen en organisaties is bewust met werkgeluk bezig zijn nieuw en onbekend. Maar het kan zulke mooie resultaten opleveren!

Tijdens het webinar leer je wat geluk in organisaties aan resultaten opleveren. Je kunt hem aanvragen via mijn website. 

Gesprekken

Allereerst zorgt het voor mooie gesprekken met collega’s. Gesprekken die over iets wezenlijk anders gaan dan deadlines die moeten worden gehaald, meetings om in te plannen, managementwisselingen etc. Wanneer je met collega’s in gesprek gaat over hoe zij werkgeluk ervaren, leer je ze op een heel andere manier kennen en dit kan het teamgevoel versterken.

In mijn eerdere blog ‘wat betekent werkgeluk voor jou?’ ga ik hier nog veel uitgebreider op in.

Wijzer worden

Zodra je toestaat dat gelukkig werken mag, lees je er waarschijnlijk steeds meer over, ook als je er niet actief naar op zoek gaat.

Goed gevoel

Wat je aandacht geeft groeit! Dus als je aandacht geeft aan geluk op het werk, komt er iets in beweging, geloof mij.

Inspiratie

Eten is iets waar ik best veel mee bezig ben gedurende de dag, dus ik denk automatisch ook vaak aan met mijn vegetarische experiment. Toch heb ik me opgegeven voor een veggie-challenge, zodat ik iedere dag een idee voor een recept in mijn mailbox krijg, goed voor de inspiratie!

Met werkgeluk is het anders als er binnen jouw organisatie niet eerder bewust aandacht voor was. Wil jij ook inspiratie met werkgeluk tips ontvangen? Laat het mij dan weten! mail@kristadewolff.nl

 

Deel dit bericht