Selecteer een pagina

Wanneer mensen aan mij vragen “wat is nu precies werkgeluk?” moet ik altijd direct denken aan mijn opleiding aan de Erasmus Universiteit. In deze leergang kwamen vele opvattingen over geluk voorbij, van wetenschappers en filosofen. Het boeiende eraan is dat geluk eigenlijk niet in een zin uit te leggen is, omdat in iedere context en voor iedere situatie de term een andere betekenis kan hebben. Het is daarom altijd goed om te checken met je gesprekspartner of je het over hetzelfde hebt. Dus wanneer jij mij de vraag stelt, vraag ik je direct wat je ermee bedoelt:

  • Wat betekent werkgeluk voor jou?
  • Wat ervaren anderen als werkgeluk?
  • Hoe maak je als organisatie werk van geluk?
  • Wat levert het een organisatie op?

Wat betekent werkgeluk voor jou?

Als jij weet waar je blij van wordt en welke factoren in je werk jouw energie geven en welke niet, ben je een eind. Iedere baan heeft leuke en minder leuke kanten. Wanneer bij jou op de factoren die bijdragen aan een goed gevoel als je aan het werk bent meer aanwezig zijn dan de minder leuke kanten, zit je ook goed. Wanneer dit niet zo is, kun je gaan onderzoeken waar hem dat in zit en wat er voor jou kan verbeteren. Ben jij benieuwd naar hoe jij scoort op verschillende werkgeluk factoren werkgeluk? 

 

Wat ervaren anderen als werkgeluk? 

Met een grootschalig representatief onderzoek onder de Nederlandse bevolking is de werkgeluk index tot stand gekomen. Happiness at Work heeft geconstateerd dat er 6 factoren zijn die zorgen voor werkgeluk in Nederlandse organisaties. 

  1. Het onderhouden van goede onderlinge relaties;
  2. Het benutten van hun beste eigenschappen;
  3. Een goede en fijne omgeving;
  4. Eerlijke behandeling;
  5. Uitdagend werk;
  6. Zinvol werk.

“Investeer in het belangrijkste kapitaal van de organisatie, de medewerkers”

Hoe maak je als organisatie werk van geluk?

Sommige organisaties hebben chief happiness officers, vibe managers of welzijn- en vitaliteitsadviseurs aangesteld. Zij werken structureel aan een positieve werkomgeving en waarmee wordt bijgedragen aan het geluk van medewerkers. De initiatieven op gebied van werkgeluk groeien met de dag en de functies en rollen binnen organisaties daarmee ook.

Wat levert het op?

Gelukkige medewerkers zijn productief, positief en prettige collega’s om mee samen te werken. Gelukkige medewerkers, zorgen voor gelukkige klanten en daarmee voor meer winst. Met investeren in het geluk van medewerkers investeert een bedrijf ook in innovatie, daarnaast ze houden de regie op ziektekosten, doordat stress en langdurige uitval door burn out niet voorkomt.

 

Aan de slag?

Als je aan de slag wilt met werkgeluk, kan ik je helpen. Bij projecten kun je zien hoe ik organisaties help met dit thema. Neem gerust contact  met me op om jullie situatie te bespreken mail@kristadewolff.nl

Deel dit bericht