Selecteer een pagina
…supernerveus werd ik bij het idee om voor een groep te spreken. Ik nam me vaak voor om het woord te nemen, maar als het puntje bij paaltje kwam, kreeg ik klamme handjes en liet ik uiteindelijk vaak toch weer iemand anders het woord doen.

Op een gegeven moment besloot ik dat het klaar was en heb ik een einde gemaakt aan deze vervelende beperkende overtuiging. Vanaf dat moment is er zoveel veranderd in mijn (werk) leven!

Nu spreek ik bij organisaties en op events over werkgeluk en word ik er heel blij van als ik mensen inspireer. Werkgeluk is geen rocket science, maar je moet er wel bewust aandacht voor hebben. Dat doen veel mensen nog veel te weinig. Ik wil je met deze blog dan ook echt iets op het hart drukken:

 

Als je gelooft dat werkgeluk belangrijk is voor medewerkers en het succes van een organisatie. Dan zul je daar zelf voorbeeld in moeten zijn.

Je kunt jezelf niet stil en onzichtbaar houden, omdat je het spannend vindt. Of andere logische redenen (excuses) voor jezelf hebt om het nu nog even niet te doen. Gelukkig werken heeft te maken met leiderschap nemen en anderen inspireren om dat ook te doen.

Je moet het lef hebben om je uit te spreken, je visie te delen en ook om de discussie aan te gaan met mensen die het misschien niet met je eens zijn.

Alleen als je er zelf voor gaat staan en uitspreekt waar je in gelooft, inspireer je anderen om dit ook te doen. Je laat zien dat het kan en daarmee nodig je anderen uit om ook op te staan en voor zichzelf en hun eigen visie uit te komen.

Nee, het is niet makkelijk in het begin en je visie ontwikkelt zich continue. Maar als we met zijn allen die positieve beweging in gang willen zetten en bewustzijn over werkgeluk willen vergroten, dan zul jij er ook echt aan moeten geloven, speak up!

 

Deel dit bericht