Selecteer een pagina

Steeds meer en meer ervaar ik synchroniciteit op alle vlakken in mijn leven. Dat is niet altijd zo geweest. Lang heb ik gewerkt zonder dat ik écht zingeving in mijn werk ervaarde. Totdat ik inzag waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen, waar ik aan wil bedragen, mijn persoonlijke missie formuleerde en daar mijn leven bewust op inricht.

Regelmatig lees ik kritische opmerkingen over ‘het vinden van je passie’. Wat ik weet is dat het goed voor je is om een missie of een persoonlijk plan voor jezelf te hebben. Een stip op de horizon waar je naartoe beweegt.

 

Zorg dat je zelf een plan hebt, anders wordt je onderdeel van het plan van iemand anders.

 

Sinds ik mijn missie ‘Iedereen gelukkig aan het werk’ heb geformuleerd, ervaar ik zingeving in alles wat ik doe. Maak ik keuzes die daaraan bij dragen en laat ik de dingen die er niet aan bijdragen.

Ook een werkgelukdeskundige ervaart soms stress, ik heb mindere dagen dat is onvermijdelijk. Geluk zit hem er voor mij dan ook in, hoe je met die situaties omgaat. Laat je je erdoor uit het veld slaan of zie je wat je kunt leren en hoe je kunt groeien? Ik kies altijd voor het laatste.

Mijn missie is mijn leidraad, ook wanneer ik even off track raak, kan ik mezelf weer op het goede spoor zetten door naar mijn missie te kijken en zo de juiste keuzes te maken op dat moment.

 

Geluk en zingeving

Laatst vroeg iemand mij hoe ik de relatie tussen geluk en zingeving zag, dit is mijn antwoord aan hem.

Geluk ervaar je als je, enerzijds werkt richting een eigen doel. Dit kan een doel over een week zijn, over een maand, maar ook over 3 jaar. Het gaat daarbij om de weg en dat je weet welke je richting op beweegt.

Daarbij dat je iets voor een ander kunt betekenen. Dat je zo bijdraagt aan iets dat groter is dan jijzelf.

Wanneer deze twee dingen in balans zijn, kun je geluk ervaren. Dit geeft het streven naar materiële zaken een nieuwe dimensie, omdat ze dan ondersteunend zijn aan die twee dingen.

Dit geldt zowel op individueel niveau, als op team en organisatieniveau.

Voorbeeld

Ik heb zelf meerdere stippen op de horizon. Die stel ik soms bij onderweg, soms vervagen ze en dan haal ik ze weer even naar boven of ik zet nieuwe. Het geeft me richting in de keuzes die ik maak.

Daarnaast heb ik een heel duidelijke missie ‘iedereen gelukkig aan het werk’. Bij alle dingen die ik doe, sta ik er bij stil draagt dit er aan bij ja/nee. Met dit schrijven hoop ik bijvoorbeeld meer bewustzijn te creëeren, waardoor mensen in organisaties keuzes gaan maken zodat dat bijdraagt aan geluk, zoals ik het hierboven heb beschreven.

Dat ik mensen vraag om mij te betalen voor de coaching, de workshops, trainingen en spreekbeurten, is zodat ik dit werk kan blijven doen. Mijn missie verder uit kan dragen, mensen en organisaties kan helpen en goed voor mezelf kan zorgen!

Ik ben heel benieuwd hoe dit voor jou werkt en wat jouw missie is? Herken je dit of heb je als je dit leest het idee dat je nog wel een stap kunt maken? Laat het me weten! Fijne dag! Krista

Deel dit bericht