Selecteer een pagina

Afgelopen week was ik bij een lezing over energiemanagement; manage your energy, not your time. Heel interessant! Ik ben bijzonder gefascineerd door de effecten die stress en geluk op ons fysieke gestel heeft. Het geeft zoveel eye openers en handvatten om voor jezelf een positieve spiraal in gang te zetten.

Na de lezing had ik een gesprek met de presentator Pons Jan Vermeer en paar anderen die ook bij de lezing aanwezig waren. We bespraken allemaal life hacks en manieren hoe om te gaan met de drukte van alle dag. De één zag het hoopvoller in dan de ander. Maar waar het op neer komt, iedereen ervaart de veelheid aan dingen die horen bij deze tijd.

–      Druk

–      Deadlines

–      Volle mailboxen

–      Veel afspraken

–      Altijd online zijn

–      Werk dat nooit af lijkt te zijn

De bedrijfskundige levensvragen zoals, sturen op output en resultaat of mensen 8 uur op een dag op kantoor laten zitten, kwamen ook voorbij. Naar mijn idee moet je mensen zelf de keus laten, want de één werkt super efficiënt en wil liever op output en resultaat gestuurd worden. Anderen werken liever op een andere manier en voor hen is het beter om kaders voor werkdagen te hebben.

En ineens zag ik iets heel helder, in deze tijd heeft iedereen het superdruk en als je meegaat in de wervelstorm van stress, tijdsdruk en deadlines halen dan houdt het zich in stand.

 

Richt je in plaats daarvan op het zijn van een hele fijne collega.

 

Die prettige collega die afspraken nakomt, helder communiceert over intenties, uitlegt als iets niet lukt, terugbelt, iemand die rustig en vriendelijk is. Hoe fijn is het voor je collega’s om positieve energie bij jou te ervaren op werk. Moet je eens kijken wat er gebeurt, niemand die je daar op afrekent en je bent eerder een inspiratie voor anderen!

 

 

 

Werk maken van geluk in jouw organisatie

Is werkgeluk een thema bij jou in je organisatie en wil je er mee van start? Ik heb een gratis training voor je ontwikkeld, waarmee jij vandaag al de eerste stap kunt zetten.

Aanvragen? www.werkgeluktraining.nl

Deel dit bericht