Selecteer een pagina

Eind 2015 werd ik benaderd door de Nationale Beroepengids: “Het idee is om een interview met je te doen in het beroep van de maand item. Dat zouden we kunnen doen indien jij jezelf bijvoorbeeld Werkgelukcoach zou betitelen, want dat is volgens mij de essentie van wat je doet.”

“Ik noem mezelf liever werkgelukdeskundige” zei ik toen.

Het beroep bestond nog niet, maar ik vond deze naam beter passen bij de rol die ik wilde vervullen en de nieuwe weg die ik insloeg. Ik had jaren als interim communicatieadviseur gewerkt en was me aan het specialiseren in werkgeluk, om mensen en organisaties daar verder mee te helpen.

Impact

Een paar weken later publiceerde de Nationale Beroepengids de lijst met 21 beroepen met toekomst en Werkgelukdeskundige stond daar op. Het werd opgepikt en ik vind heel gaaf om te zien dat er vandaag een officiële opleiding werkgelukdeskundige gestart is aan de Fontys Hogeschool.

Zo zie je maar wat een ogenschijnlijk kleine actie in korte tijd voor een sneeuwbal effect kan zorgen. Omdat het anderen inspireert om er op hun manier weer wat mee te doen.

Interview Nu.nl

Vanmorgen werd ik gebeld door een redactrice van nu.nl of ze mij als Werkgelukdeskundige wat vragen mocht stellen over werkgeluk, de opleiding was immers vandaag van start gegaan. Het deed mij zo beseffen hoe alles met elkaar in verbinding staat en dat op elke actie weer reactie komt!

Lees hier het artikel: Zo kun je gelukkiger worden op je werk.

Het besluit

Haar eerste vraag; hoe worden mensen gelukkig op hun werk? Het begint allemaal met een besluit, het besluit dat je gelukkig mag zijn op je werk. Zodra je jezelf daar toestemming voor geeft, komen er dingen in beweging.

Het is echter nooit af. Je ontwikkelt je als mens. Je zult dus altijd aandacht moeten blijven besteden aan je werkgeluk en regelmatig de netten op moeten halen om het te checken of er nog iets te verbeteren is.

Levensproject

Zo was het ook toen ik twee jaar geleden besloot om me als communicatieadviseur te specialiseren tot Werkgelukdeskundige. Bijdragen aan het werkplezier, dat was waar ik het meest enthousiast van werd en daar wilde ik al mijn werk op inrichten.

Ik zie het als een levensproject om te blijven leren en te ontwikkelen. Om voor mezelf meest ideale werkomstandigheden te creëren en anderen daar onderweg mee te inspireren!

Wil je samenwerken?

Wil je met me samenwerken, dat kan. Ik spreek met plezier over dit onderwerp en je kunt me boeken voor een training of workshop.

mail@kristadewolff.nl

Deel dit bericht