Selecteer een pagina

Bij voorbeelden van bedrijven waar gelukkig gewerkt wordt, denk je snel aan Google en Zappos. Maar er is een ultiem voorbeeld van een bedrijf waar gelukkig gewerkt wordt door alle medewerkers. Daar mogen wij deze maand allemaal weer genieten: Sinterklaas BV.

 

Aan Sinterklaas bv. kunnen veel bedrijven een voorbeeld nemen als het gaat om gelukkig werken, realiseerde ik me ineens. Stof voor een blog in thema, dacht ik zo.

 

Missie

Om te beginnen is de missie van de Sint en zijn pieten, glashelder. De missie staat nergens beschreven en dat hoeft ook niet. Het is ongetwijfeld iets als:

 

“Alle kinderen in Nederland blij met minstens 1 cadeautje in hun schoen ieder jaar voor 6 december.”

 

Heel SMART. Iedere medewerker van Sinterklaas bv. kent deze missie en het is iets waar ze gezamenlijk iedere dag aan werken, ongeacht de omstandigheden. Het is volkomen duidelijk wie er wordt geholpen met het werk dat ze doen. Daardoor hebben de medewerkers van Sinterklaas bv. heel sterk het gevoel dat ze zinvol werk doen.

 

Werkdruk

Wanneer de medewerkers van Sinterklaas bv. in Nederland zijn weten ze dat er hectische en drukke periode volgt, om alle kinderen weer blij te maken met een cadeautje in hun schoen. Hoe hectisch het ook is, het lukt al-tijd! Mede dankzij de enorme collegialiteit van vele hulp Sinterklazen.

 

Na de drukke periode is er altijd een periode van rust en gelegenheid om het succes te vieren met alle medewerkers. Hoewel er heus weleens een stress piet tussen zit, heb ik nog nooit van een burn-out piet gehoord.

 

Waardering

De Sint en alle pieten krijgen enorm veel waardering voor hun werk. Denk aan alle tekeningen, liedjes, wortels die ze ieder jaar krijgen. Deze uitingen van dankbaarheid stimuleert de medewerkers enorm om door te gaan met het goede werk dat ze doen.

 

Fouten maken mag

Binnen Sinterklaas bv. is het mogelijk om fouten te maken en daar van te leren. Ik denk hierbij aan de ravage die je soms aantreft in de klaslokalen rond 5 december als pieten zonder Sint op pad zijn geweest. In hun eerlijkheid verklappen kinderen vaak wel aan Sinterklaas dat de pieten de boel op stelten hebben gezet. Maar ze blijven blij en ze maken er geen tekening minder om. Zolang de Sint en zijn pieten maar aan de missie van het bedrijf blijven werken.

 

Ultiem werkgeluk

Dat de Sint op zijn meer dan 100-jarige leeftijd nog steeds met veel plezier zijn werk doet, zegt volgens mij eigenlijk al genoeg. Terwijl hij zijn pensioenleeftijd al ruim gepasseerd is werkt hij door, en dat is omdat hij er zo’n plezier is heeft.

 

En daar geloof ik in. Werk mag voor iedereen zo leuk zijn! Ik help bedrijven het geluk van medewerkers te vergroten. Het mooie is dat gelukkige medewerkers zorgen voor betere bedrijfsresultaten. Wil je weten hoe dat zit? Ik leg het uit in het gratis webinar die je kunt aanvragen op mijn website www.kristadewolff.nl

Deel dit bericht