Selecteer een pagina

De arbeidsmarkt is flink in beweging. Er treedt een nieuwe generatie werkenden aan met een andere visie op werk, dan de generatie die zo langzaam richting het pensioen beweegt. Dit vraagt wel wat van organisaties en de mensen die er werken. Om als werkgever aantrekkelijk te zijn en te blijven, is het noodzakelijk om aandacht te hebben voor werkgeluk op de werkvloer.

De 21 beroepen die de toekomst hebben

Naar aanleiding van de arbeidsmarktontwikkelingen heeft Nationale Beroepengids een lijst van 21 beroepen met toekomst opgesteld. Hier staan een aantal geëvolueerde beroepen op, maar ook veel nieuwe beroepen. Omdat taken, werkomstandigheden en de samenleving veranderen, is er vraag naar nieuwe vaardigheden en competenties. Op diverse HR-sites is de lijst overgenomen. Het leuke is namelijk: één van de nieuwe beroepen op deze lijst is Werkgelukdeskundige!

Werkgelukdeskundige

Naast het aantrekken van het juiste personeel is het ook belangrijk om werknemers in huis te houden. Een belangrijke factor hierin is aandacht voor het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer. Er zijn veel organisaties die aandacht hebben voor werkgeluk. De start-ups binnen de tech-, of ict-branche zijn opvallend actief, ook in de zorg zie ik een beweging. De start-ups moeten hun best doen om goede mensen binnen te houden en zij hebben het inzicht gekregen dat geld niet (meer) de belangrijkste drijfveer is voor mensen.

Happiness als KPI

Veel van dit soort bedrijven is de Happiness Score een heel belangrijke Key Performance Indicator (KPI) voor het management, die zorgvuldig gemonitord wordt en waarop wordt bijgestuurd. Lees ook mijn blog ‘waarom werkgeluk (nog) niet bij iedereen prioriteit heeft’ over werkgeluk en het aansluiten op KPI’s.

Faciliteren van gelukkig werken

Ik ben van mening dat wanneer je in de organisatie juist aandacht moet hebben voor mensen en hun persoonlijke stijl, wensen en voorkeuren. Door het faciliteren van activiteiten gericht op gelukkig werken, biedt een bedrijf een medewerker meerwaarde om inzicht te krijgen in zij of haar persoonlijkheid en in welke werkomstandigheden hij of zij kan floreren.

Aan de slag!

Ben jij werkzaam in een organisatie waar het tijd is voor aandacht voor werkgeluk? Ik kan je helpen de volgende stap te zetten. Kijk bij aanbod op mijn website of ik iets voor je kan betekenen!

Deel dit bericht