Selecteer een pagina

Deze week is het week van de werkstress. Goed dat er deze week extra aandacht is voor werkstress en stress preventie. Wat doet stress eigenlijk met werkgeluk? Werkgeluk en werkstress hebben een negatieve correlatie met elkaar, zoals Kirsten Nelis het mooi omschreef. Kirsten is stress management & burn out specialist. Ik sprak met haar over werkstress.

“Werkgeluk en werkstress hebben een negatieve correlatie met elkaar”

Doe jij iets speciaals tijdens de week van de werkstress?

Het hele jaar door deel ik mijn ervaringen en inzichten met mensen en deze week besteed ik er extra aandacht aan door dit dagelijks te doen. Dit met als doel stress op de werkvloer bespreekbaar te maken en om meer bewustzijn rondom stress en stress management te creëren.

 

Waar kunnen mensen zich opgeven om tips van jou te ontvangen?

Via www.kirstennelis.nl kun je je opgeven voor inspiratie en tips, hier kan je ook mijn blogs vinden. Wie persoonlijk last heeft van stress kan ook terecht op mijn Facebook pagina.

 

Kun jij alvast een tip geven, wat mensen zelf kunnen doen om stress tegen te gaan?

Als je spanning ervaart in je leven dan bouwt deze spanning op in je lichaam, zorg er dan voor dat er ontspanning tegenover staat, om in balans te blijven. Zorg dat je tijdens je werk rustmomenten inbouwt en dat je je hersenen een break geeft.

 

Welke rol hebben leidinggevenden in organisaties bij stress en burn out preventie?

Leidinggevenden hebben een hele belangrijke rol: Ze hebben de positie en het mandaat om iemand aan te spreken en hun zorg te uiten, als ze zien dat iemand onder spanning staat. Ook hebben leidinggevenden een voorbeeld rol. Zij onderschatten vaak wat de impact is van hun eigen gedrag op het gedrag van anderen. Zij moeten dus echt het goede voorbeeld geven, als het gaat om bijvoorbeeld overwerken, niet klagen, pauze nemen & werk-prive balans.

 

Ik ben heel blij dat er een week van de werkstress is, zodat er aandacht komt voor een probleem waar veel organisaties mee te maken hebben.Toch pleit ik ook voor een positieve variant: de Week van Werkgeluk!

“Toch pleit ik ook voor een positieve variant: de Week van het Werkgeluk!”

Hoe kijk jij daar tegenaan?

Dat vind ik echt een mooie en ben het er helemaal mee eens. Weet je, werkgeluk en werkstress hebben eigenlijk een negatieve correlatie met elkaar. Hoe meer stress je hebt, hoe minder werkgeluk je ervaart. Ik denk dat een positieve insteek ook zeker zin heeft.

Want als organisaties de visie hebben dat zij gaan voor gelukkige medewerkers doordat ze ontplooien, doordat ze hun talenten in zetten, dan helpt dat ook om stress te verminderen. Het staat zo in verband met elkaar.

De tip die ik eerder gaf – zet ontspanning tegenover spanning – is aan de ene kant een tip voor stress preventie en tegelijkertijd is het een tip om werkgeluk te vergroten. Het zou eigenlijk een voorwaarde moeten zijn dat iedereen het werk zo inricht dat het de standaard is dat het goed met je gaat en dat je energie krijgt van datgene wat je doet.

Contact

Heeft dit artikel je interesse gewekt en wil je meer informatie over stress preventie of aan de slag met werkgeluk neem dan contact met mij op! mail@kristadewolff.nl

 

Over Kirsten Nelis

Kirsten is trainer en coach op het gebied van stress management en zij is burn-out specialist. Kirsten is tevens ervaringsdeskundige op dit gebied en zet deze ervaring professioneel in. Zij heeft een financiële achtergrond en heeft een aantal jaar bij KPMG gewerkt toen zij zelf een burn-out kreeg.

In afgelopen de zes jaar heeft zij zich omgeschoold en heeft ze haar eigen coaching-methode ontwikkeld voor mensen die stress ervaren, burn-out en/of bore-out zijn. Zij heeft als missie om burn-out in Nederland te voorkomen en het onderwerp bespreekbaar en in de openheid te brengen. Zij gaf onder andere trainingen bij Vodafone, Young Capital en NUON en coachte mensen van Douwe Egberts, Ahold en Colliers International. Recent was zij te beluisteren op het NOS Radio 1 journaal.

 

Deel dit bericht