Selecteer een pagina

Het is september 2009 en ik begin als communicatieadviseur bij UWV. Een indrukwekkende grote organisatie, voor mij als startende professional. Het gaat goed, ik doe leuke dingen, heb leuke collega’s en ik leer veel. Toch knaagt er iets en dat gevoel wordt in de loop van de tijd steeds sterker. Mijn hoofd spreekt boekdelen, dus mijn frustratie kan ik ook op het werk heel moeilijk onder stoelen of banken steken…

Behoefte aan autonomie

Na een kleine twee jaar is het genoeg. Ik neem ontslag en besluit voor mijzelf te beginnen. Mijn behoefte aan autonomie is heel sterk, kan ik met de wijsheid van nu zeggen. Ik pas niet zo goed in een hokje. Sterker nog, ik komt het best tot mijn recht op de plek waar nog geen hokje voor is.

De jaren daarna deed ik als interim adviseur leuke opdrachten bij mooie organisaties, die qua politiek en hiërarchie bijna allemaal wel ergens wat van UWV weg hebben. Ik heb geleerd wat mijn usp’s zijn als professional en ik nam steeds meer om echt zelf leiderschap, zowel in werk als privé.

Terug bij UWV

Ik besloot in die periode ook dat ik nog een keer terug wil naar UWV, om te ervaren wat er destijds bij mijn onzekerheid hoorde en hoe ik me nu binnen de organisatie zou manifesteren.

Het is zover, ik ben tijdelijk terug op het honk. Het lijkt af en toe of ik nooit ben weggeweest 😉 Mijn ervaring, lessen en persoonlijke inzichten van de afgelopen jaren, maken dat ik me nu gemakkelijk beweeg binnen de context van de organisatie. Weinig frustratie nog te bekennen. Ik heb het naar mijn zin en hoop anderen in de organisatie te kunnen inspireren!

Denktank Werkgeluk

Tijdens de Week van het Werkgeluk lanceerden we binnen UWV de Denktank Werkgeluk om meer aandacht voor het thema te krijgen binnen de organisatie.

Iets waar ik oprecht heel trots op ben!

Wil je weten hoe we dit hebben aangepakt en of dit ook in jouw organisatie te realiseren is? Ik vertel je er graag meer over mail@kristadewolff.nl

Deel dit bericht