Selecteer een pagina

Als er in een organisatie veel gebeurt, reorganisatie, fusie etc.. dan kan dit echt invloed hebben op de sfeer. Waar het probleem dan precies zit is soms lastig aan te wijzen, helemaal als je er midden in zit.

Weinig dingen zijn meer killing voor je werkgeluk dan stress en klagende collega’s om je heen. Het lastige aan klagen is dat het zo besmettelijk is dat als je niet oppast, je zelf ook ineens loopt te klagen.

Ook kun je de stress voelen van collega’s die bang zijn hun baan te verliezen en niet weten of hun functie nog blijft bestaan. Of verwar je het met je eigen onzekerheid en moet je zelf actie ondernemen en je gaan richten op een andere baan?

Het voelt in elk geval niet lekker en je weet ook niet wanneer het weer beter zal worden. Je kunt natuurlijk je baan op zeggen, maar zoek dan wel eerst goed uit waar je dan wel blij van wordt. Hier kan ik je bij helpen.

Ik geloof heel erg in methoden die voor positiveit zorgen en waardoor je ook weer een andere blik kunt werpen op een situatie. Je kunt deze individueel of samen met een aantal collega’s initiëren en zo een positieve vibe creëren bij het bedrijf waar je werkt.

Zo’n krachtige methode is bijvoorbeeld bewust aandacht besteden aan dankbaarheid. Dankbaarheid werkt positief op je gezondheid, geluksgevoel en relaties. Het helpt je ook als je meer werkgeluk wilt vinden.

Ik heb er een gratis Dankbaar Challenge voor opgezet waarin we 21 dagen bewust aan de slag gaan met dankbaarheid en in het bijzonder in relatie tot werk.

Er zijn al meer dan 100 mensen die mee doen. Ik heb er superveel zin in!

We starten op 14 mei. Doe je mee?

YES, IK DOE MEE

Tot gauw!

Krista

Deel dit bericht